Použité suroviny receptu Švestkovo - hruškový salát:
300 g švestek
| 300 g hrušek
| 40 g sekaných jader vlašských ořechů
| 40 g vařených rozinek
| 125 ml vody
| 125 g moučkového cukru
| 100 ml pomerančové šťávy
Postup přípravy receptu Švestkovo - hruškový salát:
Nejprve si připravíme cukrový sirup. Ve vodě rozmícháme moučkový cukr a na mírném ohni pomalu přivedeme k varu. Vaříme 5 minut a odebíráme pěnu, která se během varu vytváří. Potom sirup odstavíme a necháme zchladnout. Hrušky a švestky omyjeme, vypeckujeme a zbavíme jádřinců. Vše pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, přidáme ořechy, rozinky a přelijeme sirupem. Zakapeme štávou z pomeranče a promícháme. Salát necháme vychladit a podáváme samostatně nebo jako přílohu k pečeným masům.
Fotky receptu Švestkovo - hruškový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!