Postup přípravy receptu Švestkový koláč s marcipánovou polevou :
Smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, na směs nakrájíme na vločky máslo, přidáme vlažné mléko a vejce. Hnětacími nástavci vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a necháme na teplém místě kynout 30 až
40 minut. Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Ze smetany, marcipánu, vajec a citronové kůry vypracujeme pyré. Vymastíme plech, těsto ještě jednou
důkladně prohněteme, dáme na plech, poklademe švestkami a zalijeme marcipánovou polevou. Koláč necháme ještě 10 min. kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 35 min.
Meruňkový džem ohřejeme a ještě vlažný koláč jím potřeme, nakonec posypeme sekanými pistáciemi nebo mandlemi.