Vložil: | Delli |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Švestkový koláč s třtinovým cukrem:
150g másla, pokrájeného na kousky + trocha na vymaštění pekáčku
| 300g hladké mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 50g moučkového cukru
| kůra a šťáva z 1 biopomeranče
| 150ml mléka
| 700g švestek nebo blum, vypeckovaných
| 50g světlého třtinového cukru
| 1 lžička mleté skořice
Postup přípravy receptu Švestkový koláč s třtinovým cukrem:
1. PŘICHYSTEJTE ZÁKLAD
Zapněte troubu na 200 °C. Hranatý pekáč 20 × 30 cm lehce vymažte. Do 100 g másla zapracujte prsty mouku s práškem do pečiva, až vznikne drobenka. Přimíchejte moučkový cukr i nastrouhanou pomerančovou kůru. Přilijte většinu mléka a smíchejte na vláčné těsto. Kdyby se vám zdálo suché, přidejte trochu mléka. Z těsta vytvořte kouli, vyválejte na lehce pomoučněném válu a vtlačte do formy.
2. NAHORU DEJTE ŠVESTKY
Na korpus rozložte švestky i kousky zbylého másla. Třtinový cukr smíchejte se skořicí a posypte jím koláč. Švestky ještě zakápněte pomerančovou šťávou a dejte péct. Až bude ovoce bublat, vytáhněte koláč z trouby, poprašte moučkovým cukrem a pokrájejte na kostky.
Podávejte s kopečkem šlehačky či kysané smetany.
Fotky receptu Švestkový koláč s třtinovým cukrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!