Postup přípravy receptu Švestkový koláč s tvarohem:
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky, másla, žloutku, 45 g cukru a mandlí vypracujeme těsto. Vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a asi na 30 minut uložíme do chladu. Rozvírací formu o průměru 26 cm vymastíme, vyložíme těstem a vytvarujeme okraj vysoký 2 cm. Pečeme asi 25 minut naslepo.
2. Dáme nabobtnat 4 plátky želatiny. Švestky asi 2 minuty podusíme ve směsi z armagnaku, švestkového nektaru a rybízového želé. Slijeme a v horké šťávě rozpustíme vymačkanou želatinu. Zbylé 3 plátky želatiny dáme nabobtnat.
3. Smícháme tvaroh, 100 g cukru, citronovou kůru a šťávu. Rozpustíme želatinu a vmícháme do směsi. Jakmile krém začne želírovat, ušleháme dopevna smetanu a vmícháme ji do krému. Koláč potřeme tvarohovým krémem a poklademe švestkami řeznou stranou dolů, zalijeme želírující šťávou a uložíme asi na 3 hodiny do chladu. Před podáváním můžeme ještě podle vlastní fantazie ozdobit.