Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Švestkový koláč z tvarohového těsta:
těsto
| 450 g polohr. mouky
| 1/2 prdop
| 250 g tvarohu
| 8 lžic oleje
| 6 lžic mléka
| 100 g cukru
| 1 vejce
| náplň
| 2 bílky
| 60 g cukru moučka
| 100 g vlašských ořechů
| švestky
| poleva
| 450 ml šťávy z kompotu
| 1-2 lžíce cukru
| 1 ovocný pudink
Postup přípravy receptu Švestkový koláč z tvarohového těsta:
Tvaroh, mléko, vejce a cukr společně našleháme do pěny. Ke konci zašleháme i polovinu mouky. Druhou polovinu mouky promícháme s práškem do pečiva a vmícháme do tvarohové hmoty. Vznikne vláčné těsto, které vyválíme na placku. Válíme přímo na pečícím papíru, případně na na vymaštěném a pomoučněném plechu. Uložíme na chvíli do chladu a mezitím si připravíme další ingredience.
Švestky umyjeme, rozloupneme a vypeckujeme. Nařežeme je na čtvrtky.
Umeleme nebo tyčovým mixérem nasekáme na jemno ořechy. Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Nasekané ořechy do sněhu zlehka zamícháme.
Ořechový sníh rozetřeme na vyválenou placku z těsta a na pěnu naskládáme hustě vedle sebe rozkrájené švestky.
Švestkový koláč z tvarohového těsta dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 150 °C. Upečený koláč vyjmeme a necháme chladnout.
Podle návodu na obalu uvaříme pudink. Pouze místo mléka použijeme 450 ml ovocné šťávy, může to být sirup naředěný vodou nebo samotná šťáva z kompotu. Pudinkem polijeme rovnoměrně celý švestkový koláč.
Fotky receptu Švestkový koláč z tvarohového těsta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!