50 g ovesné vločky
| 100 g mouka pšeničná hladká
| 4 ks vejce
| 300 ml mléko polotučné
| 1 lžíce cukr krupice
| špetka soli
| 400 g švestky
| dle potřeby minerálka perlivá
| trochu máslo - na smažení
| 4 lžíce cukr moučka
| 4 kopečky zmrzlina vanilková
Postup přípravy receptu Švestkovy trhanec:
Z ovesných vloček, mouky, vajec a soli ušleháme ve větší míse hladké těsto a necháme je přibližně 15 minut odpočinout. Mezitím umyjeme švestky a rozkrájíme je na půlky a každou půlku ještě na další půlky.
Těsto důkladně zamícháme. Pokud je moc husté, přidáme trochu minerálky, aby pomalu stékalo z vařečky. Na pánvi rozpálíme tuk.
Švestky podusíme 2 minuty v rozpáleném másle. Potom je zalijeme těstem a na mírném ohni dozlatova osmažíme omeletu.
Omeletu roztrháme vařečkami na kousky a ty ze všech stran opečeme tak, aby pěkně křupaly.
Trhanec upravíme na talíři a pocukrujeme.
Na každou porci dáme kopeček vanilkové zmrzliny.
Fotky receptu Švestkovy trhanec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!