Použité suroviny receptu Světlý perník s polevou z džusu:
220 g hladké mouky
| 120 g hnědého cukru
| 2 lžíce kandované pomerančové kůry
| 1 lžička mletého hřebíčku
| 1 lžička mletého zázvoru
| 1 prášek do pečiva
| 1 lžička mletého zázvoru
| 3 vejce
| 350 ml kysané smetany
| 100 g másla
| dle potřeby: tuk a hrubá mouka na vytření a vysypání pekáčku
| 200 g pomerančové marmelády
| Poleva:
| 50 ml pomerančového džusu
| 200 g moučkového cukru
| 1 lžička oleje
Postup přípravy receptu Světlý perník s polevou z džusu:
Mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a sekanou kandovanou kůrou, přidejte koření, vejce smetanu, nakonec rozpuštěné vlažné máslo a vymíchejte hladké těsto. Rozetřete do pekáčku s vyšším okrajem a pečte při 160 stupních asi 50 minut. Po vychladnutí perník vyklopte a rozkrojte, spodní díl potřete marmeládou a přiklopte druhý díl. Polevu připravíme z horkého pomerančového džusu smíchaného s moučkovým cukrem a olejem. Vše míchejte do zchladnutí. Polevou perník potřete, případně přizdobte čokoládovými nitkami a po zaschnutí naporcujte na pravidelné řezy.
Fotky receptu Světlý perník s polevou z džusu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!