Použité suroviny receptu Svěží dezert z černého rybízu s Bacardi:
250 g černého rybízu
| 2 cl Bacardi
| 3 lístky bílé želatiny
| 2 žloutky
| 180 g jahodového sirupu
| 40 g cukru
| 200 g nízkotučného jogurtu
| 350 g smetany
| 2 bal. vanilkového cukru
| 1 bal. ztužovače šlehačky
Postup přípravy receptu Svěží dezert z černého rybízu s Bacardi:
Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Kuličky černého rybízu svaříme s Bacardi, rozmělníme na kaši a protřeme jemným sítem. Žloutek se sirupem a cukrem vyšleháme ve vodní lázni a nakonec vmícháme i vymačkanou želatinu. Nádobu stáhneme z vodní lázně a přidáme rybíz a jogurt. Necháme krátce vychladnout. Smetanu současně s vanilkovým cukrem a ztužovačem dobře vyšleháme a přimícháme ke směsi. Dezert servírujeme na talíř zdobený rybízem.
Fotky receptu Svěží dezert z černého rybízu s Bacardi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!