Na korpus:
| 2 vejce
| 60 g Hery
| 250 g cukru krupice
| 200 g hladké mouky
| 1/2 přášku do pečiva
| 1/4 mléka
| Na krém:
| 500 g měkkého tvarohu
| 250 g másla
| 200 g cukru
| Na polevu:
| 80 g másla
| 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu Svěží Míša:
Na korpus:
Celá vejce utřeme s cukrem a změklým máslem. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec přidáme mléko. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 15 min na teplotu 175°C.
Na krém:
Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a vmícháme do něj cukr a poté i tvaroh.
Krémem potíráme vychladlý korpus.
Poleva:
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem vložíme v plecháčku do vodní lázně a rozpustíme. Také můžeme pro rozpuštění použít mikrovlnnou troubu (ne v plecháčku).
Polevou natřeme na tvarohový krém a moučník vložíme vychladit do lednice.
Buchta je výborná, jednu podobnou jsem už znala, jen s kakaovým těstem. Jen bych měla připomínku - mouky jsem musela přidat, těsto totálně teklo - přidala jsem jí na 350 g,ale jinak ok, manžel se také olizoval