Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 14.05. 2021
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Švýcarský dort

fotka Švýcarský dort
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Švýcarský dort:

300 g hladké mouky  | 200 g másla  | špetka soli  | 150 g cukru  | 2 vejce  | 300 g cukru  | 240 g ořechových jader  | 2,5 dl smetany ke šlehání  | 1 lžíce medu  | 1 lžička rozpuštěného másla  | 2 lžíce rybízového džemu

Postup přípravy receptu Švýcarský dort:

Do předem vychlazené mísy dáme prosátou mouku, na drobno posekané máslo, sůl a cukr. Přidáme rozkvedlaná vejce a rukama (které jsme před tím chvíli oplachovali pod proudem studené vody) rychle vypracujeme hladké těsto a uložíme zabalené do folie na 20 minut do chladna. Cukr nasypeme na suchou pánev a za stálého míchání bez přidávání vody upražíme do světle hněda, přidáme vyloupaná vlašská jádra a 2 – 3 minuty společně pražíme. Pak opatrně (pozor, hmota je velmi horká) přidáme smetanu a jakmile se cukr rozpustí, přimícháme med. Ze 2/3 vychlazeného těsta rozválíme placku asi 3 mm silnou. Kulatou formu vymažeme slabě máslem a vložíme do ní rozválené těsto, které jsme kolem dokola vytáhli a utvořili asi 5 cm vysoký okraj. Povrch těsta nejprve pomažeme rybízovým džemem a pak rovnoměrně rozložíme ořechovou náplň. Vytažené okraje přehneme přes náplň a lehce potřeme vodou. Ze zbylého těsta vyválíme placku stejné velikosti jako byla první a náplň jí přiklopíme. Pečeme ve středně teplé troubě 60 minut. Dort nesmí ztmavnout, přikryjeme jej tedy před koncem stanovené doby alobalem. Upečený necháme vychladnout, celý dort zabalíme do alobalu a necháme uležet. Vydrží dlouhou dobu, můžeme ho připravit i 14 dní předem. Dort nesmíme krájet hned po upečení.


Fotky receptu Švýcarský dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Švýcarský dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !