Použité suroviny receptu Sýrová polévka s kedlubnou:
1 kedlubnu
| 30 g másla
| 20 g mouky
| 400 ml mléka
| 100 g goudy
| 50 g nivy
| 100 ml světlé hroznové šťávy
| dle chuti: sůl, pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Sýrová polévka s kedlubnou:
1. Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Mladé lístky odložíme stranou. Kedlubnu vaříme 5 min. ve 200 ml mírně osolené vody. Poté scedíme, tekutinu zachytíme.
2. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm mouku. Za stálého míchání přilijeme mléko a vývar z kedlubny a necháme přejít varem.
3. Goudu nastrouháme a nivu nakrájíme na drobné kostičky. Oba sýry vmícháme do polévky a za stálého míchání necháme rozpustit.
4. Přilijeme hroznovou šťávu, ohřejeme a vše osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Do polévky dáme plátky kedlubny. Rozdělíme na talíře, ozdobíme lístky z kedlubny a podáváme.
Fotky receptu Sýrová polévka s kedlubnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!