Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![4.57/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.57/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.57/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.57/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.57/10, hlasovalo 14 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![4.57/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.57/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.57/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.57/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Szegedinská rybí polévka:
500 g kapr - filety
| 500 g štika (okoun) - filety
| 500 g sumec - filety
| 20 g sůl
| 800 g rybí hlavy, páteř
| 250 g cibule
| 25 g červená paprika, sladká
| 80 g paprikové lusky
| 50 g rajčata
Postup přípravy receptu Szegedinská rybí polévka:
Ryby vykostit, sumce nakrájet na plátky. Rybí filety o velikosti cca 60-80 g rovnoměrně osolit a odložit do chladničky. Rybí hlavy a kostry velmi dobře omýt, vložit do studené vody a dát vařit. Lehce osolit, přidat nadrobno pokrájenou cibuli a vařit, až se hlavy a kosti rozvaří a vznikne vydatný vývar. Odstavit z plotny a přecedit do jiného hrnce. Opět přivést do varu a vsypat sladkou papriku. Podle chuti lze přidat i trochu pálivé papriky. Přidat připravené rybí kousky, vnitřnosti, pokrájené paprikové lusky a rajčata. Při mírné teplotě vařit ještě asi 10-12 minut, než ryba změkne. Při vaření polévku nemíchat, ryba i vnitřnosti by se rozpadly na příliš malé kousky. Polévku podávat horkou. V každé porci by měly být stejnoměrně rozděleny všechny druhy ryb i vnitřnosti.
Fotky receptu Szegedinská rybí polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!