Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Tadžin Ahmar:
800 g předního jehněčího či kůzlečího masa
| 60 g tuku
| 2 středně velké cibule
| trocha mouky
| mletá skořice
| na špičku nože mletého šafránu
| špetka mleté sladké papriky
| sůl
| 100 g sušených, předem namočených švestek
Postup přípravy receptu Tadžin Ahmar:
Jehněčí nebo kůzlečí maso odblaníme, zbavíme tuku a nakrájíme na kousky. Na pánev dáme rozehřát tuk, na kterém maso opečeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme mouku, necháme chviličku zasmahnout a pak podlijeme horkou vodou nebo vývarem z masoxu. Pomalu dusíme na mírném plameni za občasného míchání. Když je maso měkké, okořeníme šafránem, skořicí a paprikou a osolíme. Přidáme vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme. Podáváme na teplém talíři a jako tradiční přílohu dušenou rýži.
Fotky receptu Tadžin Ahmar:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!