Použité suroviny receptu Tagliatelle verde alla ricotta:
500 g těstovin tagliatelle verde
| 50 g nastrouhaného parmazánu
| 500 g sýra ricotta nebo netučného tvarohu
| 70 g vloček másla
| na ochucení mletý muškatový oříšek
| sůl
Postup přípravy receptu Tagliatelle verde alla ricotta:
Taglitelle vařte ve velkém hrnci, v mírně slané vroucí vodě 8-12 minut nebo dokud nejsou al dente. Nechte dobře okapat. Sýr ricotta nebo netučný tvaroh dejte do misky a vmíchejte do něj 30 ml (2 lžíce) vařící vody spolu s muškátovým oříškem a solí a míchejte do krémova. Zapékací mísu vymažte máslem a vyplňte ji střídavě vrstvami tagliatelle a sýrové omáčky. Skončete sýrovou omáčkou. Tu posypte parmazánem a pokryjte ji vločkami másla. Zapékejte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C, dokud sýr nezezlátne. Podávejte horké. Nejlepší chutě dosáhnete, nastrouháte-li celý muškátový oříšek na speciálním struhadle na oříšky nebo na velmi jemném struhadle.
Fotky receptu Tagliatelle verde alla ricotta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!