3/4 kg mletého masa
| 1/4 l vody
| 200 g uzeného bůčku
| 2 žloutky
| 2 bílky(sníh)
| 1 větší syrový brambor
| 1 hrst strouhanky
| 1 rohlík (na kostičky nakrájet)
| 1 cibule
| 1 lžička sladké papriky
| pepř
| sůl
| hladká mouka na vál
| 1/4 cibule se slupkou (do pekáče)
| paprika na zaprášení šišek
| 1 lžíce omastku
| voda
Postup přípravy receptu Tajemství dobré sekané:
Mleté maso vložíme do misky, zalijeme vodou a vidličkou zašleháme až se voda vsákne do masa. Necháme hodinu odpočinout.
Přidáme ostatní suroviny, rukama propracujeme. Nakonec přidáme tuhý sníh. Uválíme dvě šišky, které položíme do pekáče na plátky bůčku. Pečeme 8 minut prudčeji, 25 minut mírněji.
Fotky receptu Tajemství dobré sekané:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!