Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 29.09. 2024
Dnes má svátek Michal
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tajtrlík a Tajtrlice

fotka Tajtrlík a Tajtrlice
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Tajtrlík a Tajtrlice:

150 g tvarohu  | 6 lžic mléka  | 6 lžic rostlinného oleje  | 75 g cukru  | 300 g polohrubé mouky  | 1 balíček prášku do pečiva  | Na zdobení  |  lentilky  | 150 g práškového cukru  |  citronovou šťávu  |  malé pastilky

Postup přípravy receptu Tajtrlík a Tajtrlice:

Tvaroh, mléko, rostlinný olej a cukr dobře promícháme.
Přidáme mouku a prášek do pečiva, dobře vyracujeme. Vyválíme placku na pomoučenou desku a vykrájíme figurky.

Návod na šablonu:
Nejlépe se nám bude figurka dělat pomocí šablony, kterou vytvoříme z papíru. Velikost postavičky cca 25 cm. Šablonu pak přiložíme na vyválené těsto a vyřízneme tajtrlíka.

Hotovou figurku z těsta položíme na pomaštěný plech a pečeme 20 minut při 175 stupních.

V misce rozmícháme citronovou šťávu s moučkovým cukrem. Vychladlé figurky potřeme polevou a ozdobíme lentilkami a pastilkami.


Fotky receptu Tajtrlík a Tajtrlice:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Tajtrlík a Tajtrlice
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !