Postup přípravy receptu Tataki:
Válečky tuňáka osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na olivovém oleji. Zelený chřest oloupeme, odřízneme dřevnatou část, sblanšírujeme ve vroucí vodě a nakrájíme na kratší válečky. Houby shii take očistíme a restujeme na oleji do změknutí, poté je osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Vejce vaříme ve vroucí vodě 4 minuty, po uvaření je zchladíme a oloupeme. Saláty opereme ve studené vodě a natrháme v ruce na menší kousky. Sojovou omáčku smícháme s trochou wasabi, přidáme 5 cl vody, 100 ml olivového oleje a vše zamícháme. Do tohoto dresinku přimícháme sezam, který jsme opražili na sucho na pánvi. Na talíř klademe nakrájený chřest, houby shitake, plátky opečeného tuňáka. Do středu vrstvíme listové saláty a vejce, která opatrně rozřízneme a zakápneme dresinkem.