Očištěné, odblaněné, omyté maso nakrájíme na kostky a v mixeru rozsekáme na jemnou kaši. V případě, že nemáme nožový mixer, umeleme maso na masovém strojku.
Připravené maso osolíme, opepříme, přidáme lžičku vody, aby bylo vláčnější a dobře promícháme. Navlhčenou rukou utvoříme dva bochánky, které položíme doprostřed talířků. Střed bochánku promáčkneme dovnitř a do vzniklého důlku vložíme syrový žloutek.
Kolem tatarského bifteku rozdělíme cibuli pokrájenou na kostičky, hořčici a kapary. Tatarský biftek podáváme s chlebem nebo topinkou a každý podle své chuti si svůj tatarský biftek ochutí různými přísadami, například kečup, hořčice, cibule, utřený česnek, worcesterská omáčka, sůl, pepř, mletá paprika a dle chuti další přísady.
Další recepty na bifteky:
Falešný tatarský z vařených brambor
Salámový tatarský biftek
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z rajčat a okurek
Falešný tatarský biftek