Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Tatarský guláš:
1 kg hovězí klišky
| 1 kg cibule
| 100 g papriky
| 5 stoužků česneku
| 20 g kmínu
| 1 lžička cukru
| 1 lžička soli
| 1 lžička pepře
| 2 kostky Maggi extra silný bujon
| 1 sklenka tatarské omáčky
| 3 lžičky podravky
| 4 lžičky mouky
| Maggi tekuté koření
Postup přípravy receptu Tatarský guláš:
Kližku nakrájíme na kostky (asi tak po 25 gramech 1 kostka). Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme spolu s lžičkou cukru na tuku do zlatova. Přidáme maso, sůl, pepř a zatáhneme na tuku.
Zasypeme červenou paprikou, přidáme kmín a česnek. Podlijeme vlažnou vodou s rozpuštěným bujónem a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení doléváme vodu a občas mícháme. Dusíme asi 1 hodinu (podle kvality masa).
Když je maso měkké zahustíme moukou a dochutíme podravkou a pár kapkami MAGGI Tekutým kořením, eventuálně granulovaným česnekem.
Vše provaříme cca 10 minut.
Při servírování přelijeme maso tatarskou omáčkou
Fotky receptu Tatarský guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!