TĚSTO:
| 300 g krupice
| 80 g cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| 1 l mléka
| 6 žloutků
| 80 g másla nebo sádla
| ZÁLIVKA:
| 1 kg cukr krystal
| 3,5 dl vody
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Tatlije:
Ve vroucím mléce rozpustíme polovinu cukru a pomalu za stálého míchání vsypeme krupici. Vaříme, dokud nezhoustne, pak necháme kaši vychladnout. Utřeme hladce žloutky s druhou polovinou cukru, vmícháme je do krupičné kaše a přidáme máslo. Z hmoty tvoříme kuličky jako větší ořechy a vprostředku každou trochu vmáčkneme. Narovnáme je na vymazaný a pomoučený plech a upečeme při 220 °C dozlatova. Mezitím svaříme z cukru, vanilinového cukru a vody hustší sirup, zalijeme jím upečené tatlije, přikryjeme a necháme zálivku vsáknout.
Fotky receptu Tatlije:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!