450 g polohrubé mouky,
| špetka soli
| 200 ml mléka
| 8 lžiček krystalového cukru
| 30 g kvasnic
| 150 ml oleje
| 1 vejce
| drobenka
| 500 g tvarohu,
| 4vrchovaté lžíce moučkového cukru
| 2 vanilkové cukry
| 2 žloutky
| jahody
Postup přípravy receptu Tažená kynutá buchta:
Do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme olej, celé vejce a vzejitý kvásek. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout. Pak je vyklopíme na plech potřený olejem a naolejovanýma rukama roztáhneme po celém plechu. Na polovinu těsta naneseme tvaroh rozmíchaný s cukrem, kůrou a žloutky. Přiklopíme polovinou bez tvarohu a toto znovu roztáhneme naolejovanýma rukama na celý plech. Poklademe libovolným ovocem a posypeme drobenkou. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak upečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190 °C (cca 20 minut).
Uvedená množství surovin jsou orientační, nikdy je nevážím (přiměřeně, přiměřeně). Těsto musí být o něco řidší než na buchty.