Postup přípravy receptu Tažin z jehněčího masa na datlích:
Pokud nemáte originální nádobu na tažin se špičatou poklicí, můžete ho připravit v běžném kastrolu.
Ve větším hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte jehněčí maso nakrájené na střední kostky (asi 2,5 x 2,5 cm) a 10 minut restujte dozlatova. Přidejte zázvor, kurkumu a maso osolte. Zalijte 0,5 l vody a pod poklicí zvolna duste asi 40 minut. Pak vmíchejte datle a skořici a odkryté duste asi 15 minut, až se tekutina skoro vyvaří a všechny chutě se spojí. Hotový pokrm posypte sezamem, usekanou mátou a chilli papričkou. K masu přikusujte arabský chléb.
Fotky receptu Tažin z jehněčího masa na datlích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!