Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí guláš dle klokočenských vinařů:
800 g telecího krku
| 600 g cibule
| 80 g česneku
| 1 lžíce protlaku
| 3 lžíce kvalitní červené papriky
| 2 lžíce sádla
| sůl, pepř, kmín, majoránka
| 4 dl telecího vývaru
| 3 dl modrého portugalu
Postup přípravy receptu Telecí guláš dle klokočenských vinařů:
Připravíme pekáček, který vymažeme sádlem a vložíme do rozpálené trouby. Než se nám rozehřeje sádlo, v misce smícháme na kostky nakrájené maso s nahrubo nakrájenou cibulí, protlakem, paprikou, solí, utřeným česnekem, pepřem, kmínem. Vše vložíme do rozpáleného pekáčku a orestujeme. Podléváme vývarem a červeným vínem a pečeme do změknutí masa. Nakonec dochutíme a přidáme majoránku.Takto připravovaný guláš má krásnou barvu a silnou přírodní štávu bez mouky. Dekorovat ho můžeme vajíčkem uvařeným nahniličko, opečeným párečkem, smaženou petrželovou natí a pečenými cherry rajčátky. Podáváme s těstovinami nebo bramborami.
Fotky receptu Telecí guláš dle klokočenských vinařů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!