Použité suroviny receptu Telecí hrudí s moravskou klobásou :
1 kostka k pečenému masu
| hovezí bujón
| 250 ml bílého vína
| olej
| 2 lžíce francouzské hořčice
| 4 moravské uzené klobásy
| 5 očištěných sardelí
| 200 g másla
| 2 mrkve
| kyselé okurky
| 1 lžíce sladké papriky
| 1 kg telecího masa
| sůl
Postup přípravy receptu Telecí hrudí s moravskou klobásou :
Telecí maso opereme, usušíme, odblaníme a naklepeme. Potřeme utřenou sardelí s máslem a hořčicí, osolíme a posypeme paprikou. Po délce poklademe na špalíčky nakrájenou klobáskou, kyselou okurkou a mrkví. Pak pevně svineme, svážeme kuchyňským motouzkem, osolíme a opepříme. Vytvořenou roládu opečeme na všech stranách dohněda.
Vložíme do trouby a při pečení maso poléváme šťávou a hovězím vývarem z kostky smíchaným s trochou okurkového láku a bílým vínem. Upečené měkké maso šikmo nakrájíme a poskládáme na nahřátou mísu. Šťávu zahustíme bujonem k pečenému masu a povaříme. Trochu omáčky nalijeme na maso a zbytek podáváme v omáčníku.
Fotky receptu Telecí hrudí s moravskou klobásou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!