Mleté telecí maso promícháme se solí, pepřem, jemně nasekanou petrželkou, vejcem a mokrýma rukama vytvarujeme koule o průměru asi 5 cm. Ty na sádle prudce opečeme ze všech stran a vyjmeme. Ve výpeku zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, citrónovou kůru, ocet a krátce osmahneme. Vrátíme zpět koule z mletého masa - klopsy, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme asi 40 minut doměkka. Pak zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a zalijeme vínem. Ještě chvíli povaříme a podle chuti dochutíme solí a pepřem. Telecí klopsy na víně podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Fotky receptu Telecí klopsy na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!