Postup přípravy receptu Telecí kousky ve smetaně se žampióny a mrkví:
Cibuli nakrájíme nadrobno, žampióny na tenké plátky, mrkev na tenká kolečka. Telecí maso nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce rozehřejeme máslo, kousky masa na něm necháme zatáhnout. Zaprášíme trochou mouky a přitom neustále mícháme. Přidáme 200 ml vody, zeleninovou polévkovou kostku a bílé víno. Na mírném plameni necháme probublávat. Po chvíli přidáme mrkev, houby a cibuli, dolijeme vodu, aby vše bylo ponořeno. Dusíme, až je maso měkké. Pak přidáme těsně před koncem zakysanou smetanu s rozšlehaným žloutkem a lžící citronové šťávy. Prohřejeme, dochutíme solí, pokud je potřeba, a pepřem. Podáváme s rýží.