500 g telecího hrudí bez kosti
| 1 cibule
| 3 kuličky nového koření
| 1 lžička celého pepře
| sůl
| 100 g mrkve
| 150 g celeru
| 120 g mražených fazolek
| hrst sušených hub
| 2 lžíce másla
| mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu Telecí krémová polévka:
Maso omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme asi 1500 ml studené vody. Přidáme oloupanou cibuli, nové koření a celý pepř. Osolíme a vaříme doměkka. Mezitím oloupeme mrkev s celerem a oboje nakrájíme na plátky. Fazolky necháme rozmrazit a překrájíme je. Houby namočíme na půl hodiny do studené vody a nadrobno nasekáme. V kastrůlku opatrně rozpustíme máslo osmahneme na něm mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Necháme ji vychladnout. Když je maso téměř měkké, vyjmeme ho a sítkem vybereme i koření s cibulí. Maso nakrájíme na kostky. Do vývaru přidáme mrkev, celer, fazolky a houby. Necháme přejít varem a vmícháme vychladlou jíšku. Polévku opět přivedeme k varu a nasypeme do ní maso. Přilijeme smetanu a vaříme asi 10 minut. Podle chuti ji přisolíme a opepříme.
Fotky receptu Telecí krémová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!