Postup přípravy receptu Telecí maso na způsob bažanta :
Telecí maso nakrájíme na čtyři porce, protkneme je klínky slaniny a osolíme. Zbytek slaniny pokrájíme na kostičky, rozškvaříme je na tuku, přidáme drobně pokrájenou cibuli, usmažíme ji dorůžova, přidáme připravené maso, lehce je opečeme po všech stranách a podlijeme trochou teplé vody. Maso obložíme kořením a ve vyhřáté troubě pečeme do změknutí. Při pečení maso obracíme, přeléváme mastnou šťávou a podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme teplou vodou a povaříme. Přidáme zpět maso a ještě krátce je prohřejeme. Podáváme s dušenou rýží a s rybízovým kompotem.