Postup přípravy receptu Telecí medailonky s jablečnou omáčkou:
Telecí medailonky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet v chladu. Z citronu vymačkáme šťávu.
Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostičky a vložíme do kastrůlku. Podlijeme je trochou vody, přidáme cukr, šťávu z citronu, skořici, malou špetku soli a dusíme pod pokličkou, až se jablka rozvaří. Vyjmeme skořici a omáčku zahustíme lžičkou solamylu rozmíchanou ve 3 lžících studené vody a případně ještě dochutíme.
Uleželé maso poprášíme moukou. V pánvi rozpálíme olej a zprudka maso opečeme. Pak je vyjmeme a udržujeme v teple.
Do pánve s výpekem přidáme lžíci másla a trochu vody, přilijeme jablečnou omáčku a vše krátce povaříme.
Medailonky upravíme na talíře a podáváme s jablečnou omáčkou. Jako příloha mohou být hranolky nebo krokety.