Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.12. 2025
Dnes má svátek Natálie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Telecí na pomerančích

fotka Telecí na pomerančích
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 105 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Telecí na pomerančích:

1,25 kg telecí pečínky  | 1 pomeranč  | 1 menší kousek čerstvého zázvorového kořenu nebo 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru  | 1 červená a 1 zelená feferonka (čerstvá nebo nakládaná)  | 100 g rozinek  | 1 láhev (0,7 l) bílého vína  |  sůl, pepř, kari  | 20 g přeškvařeného másla nebo oleje  | 1 kelímek (150 g) zakysané smetany  | 150 g smetany na šlehání  |  pomerančová kůra a meduňka na zdobení

Postup přípravy receptu Telecí na pomerančích:

Maso omyjeme a osušíme. Pomeranč důkladně opláchneme horkou vodou, otřeme a nakrájíme na plátky. Pokud máme čerstvý zázvor, oloupeme jej a jemně usekáme. Rozinky spaříme. Maso vložíme do kameninové mísy, přidáme plátky pomeranče, zázvor, feferonky, rozinky a přelijeme bílým vínem. Zakryté naložené maso necháme 12 hodin rozležet. Občas obrátíme. Potom maso vyjmeme, necháme okapat, vysušíme a silně potřeme solí, pepřem a kari. V pekáči zahřejeme přeškvařené máslo nebo olej a maso po všech stranách opečeme. Marinádu si přecedíme a polovinou tekutiny pečení podlijeme. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 stupňů Celsia / plyn stupeň 3) asi po dobu 1 1/2 hodiny. Občas maso podlijeme zbytkem marinády s původními přísadami. Hotovou pečeni vyjmeme a udržujeme stále teplou. Výpek rozmícháme se zakysanou smetanou a smetanou na šlehání, krátce za stálého míchání povaříme a znovu podle potřeby dochutíme. Maso nakrájíme a vložíme do omáčky. Můžeme je ozdobit tenkými proužky pomerančové kůry a lístky citronové meduňky. Dobře se k tomu hodí rýže s máslem. Velmi jemnou přílohou, která nechá vyniknout chuti masa i omáčky, jsou těstoviny.


Fotky receptu Telecí na pomerančích:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Telecí na pomerančích
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !