Použité suroviny receptu Telecí na vídeňský způsob s houbami:
1 kg telecího ořechu
| 60 g másla
| 4 šalotky
| 250 ml bílého vína
| 250 g husté smetany
| 80 g slaniny
| 400 g hub /i žampiony/
| sůl
| pepř
| petrželka
Postup přípravy receptu Telecí na vídeňský způsob s houbami:
Maso osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte 40 g másla a maso na něm po všech stranách opečte do hněda. Přidejte k němu šalotku a orestujte ji. Do hrnce nalejte víno, zakryjte pokličkou a duste 50 minut. Maso vyjmete a udržujte teplé. Do hrnce vmíchejte smetanu a osolte.
V kastrole rozehřejte zbylých 20 g másla a na něm orestujte slaninu do zlatova. Přidejte k ní houby, osolte, opepřete a duste pod pokličkou 15 minut.
Maso nakrájejte na plátky, dejte je na servírovací mísu, kolem nalejte smetanovou omáčku a na ni rozdělte houbovou směs. Posypte nakrájenou petrželkou.
Fotky receptu Telecí na vídeňský způsob s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!