Použité suroviny receptu Telecí pečeně s ledvinou:
1 1/2 kg telecího masa s ledvinou
| špetka soli
| špetka bílého pepře
| 2 svazky polévkových natí
| 1 cibule
| 1 rajče
| 4 lžíce oleje
| 1 bobkový list
| 1/2 l horkého masového vývaru
| špetka sladké papriky
| 4 lžíce smetany
Postup přípravy receptu Telecí pečeně s ledvinou:
Maso důkladně omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Polévkovou nať omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na osminky, rajčata na čtvrtky. Troubu rozehřejeme na 220 stupňů. Na pánvi zahřejeme olej, opečeme na něm maso, potom ho vložíme do trouby a pečeme na nejnižší příčce asi 1 1/2 hodiny. Po půl hodině přidáme nakrájenou zeleninu a bobkový list. Pečení občas podlijeme vývarem. Po hodině snižíme teplotu trouby na 200 stupňů. Hotovou pečeni položíme na nahřátou mísu, výpek zřerdíme s vývarem, přimícháme smetanu a dochutíme.
Fotky receptu Telecí pečeně s ledvinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!