Použité suroviny receptu Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou:
1 kg telecí kýty
| 1/2 celeru
| 2 mrkve
| 3 pórky
| 4 rajčata
| sůl a pepř
| 175 ml bílého vína
| 20 g másla
| svazek petrželky
| 1 bobk. list
| 250 ml vývaru
| 2 lžíce solamylu
| 2 snítky tymiiánu
| cukr
Postup přípravy receptu Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou:
Celer a mrkev nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Oloupaná rajčata zbavená jader rozkrájíme.
Maso omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na másle. Zalijeme vínem a vývarem.
Svážeme bobkový list s 2 snítkami petrželky a tymiánem a s pečení 50 min. dusíme.
20 min. před koncem dušení přidáme mrkev a celer a na posledních 10 min. pórek a rajčata. Hotové maso vyjmeme, vydušenou šťávu procedíme a zahustíme moukou. Povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Znovu vložíme zeleninu. Vmícháme posekanou petrželku. Telecí maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
Fotky receptu Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!