Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí plec s mrkví:
20 g sušených hřibů
| 1,5 kg telecí plece
| 2 lžíce oleje
| 2 cibule
| 200 ml bílého vína
| 250 ml masového vývaru
| 500 g mrkve
| 1 lžíce másla
| 150 g zakysané smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce sekané petrželky
| dle potřeby: bazalka na ozdobu
Postup přípravy receptu Telecí plec s mrkví:
1. Hřiby namočíme do 125 ml horké vody. Maso podle potřeby odblaníme, omyjeme a osušíme. Prudce opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Cibuli oloupeme, posekáme, přidáme do oleje a zesklovatíme.
2. Zalijeme vínem a asi 5 min. povaříme, poté přidáme ohřátý vývar a namočené houby i s vodou. Přikryté dusíme 90 min.
3. Mezitím oloupeme mrkev a jemně pokrájíme. Na másle udusíme doměkka.
4. Telecí plec vyjmeme a udržujeme v teple. Štávu s houbami rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme s omáčkou a mrkví na talíře, posypeme sekanou petrželkou a ozdobíme bazalkou.
Fotky receptu Telecí plec s mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!