Postup přípravy receptu Telecí plec s mrkví a houbami:
1) Houby dáme do studené vody nabobtnat. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Telecí plec omyjeme a osušíme. Ze všech stran ji osolíme a opepříme.
2) V kastrolu rozehřejeme olej a omyté maso na něm ze všech stran opečeme. Poté ho vyjmeme a ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli. Do kastrolu vrátíme maso, přidáme houby a vše podlijeme vínem, případně jseště trochou vody. Telecí plec na mírném ohni dusíme asi 60 minut.
3) Měkké maso vyjmeme z kastrolu a výpek s houbami vyrestujeme téměř na tuk. Zaprášíme ho moukou, zalijeme vodou a metličkou důkladně rozšleháme. Šťávu necháme asi 15 minut povařit. Pak do ní vrátíme na plátky nakrájené telecí maso.
4) Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo a mrkev na něm orestujeme. Osolíme ji, opepříme, malinko podlijeme vodou a 10 minut povaříme. Nakonec vmícháme pertželku. Telecí na houbách podáváme s dušenou mrkví. Na talíři ho přeléváme zakysaným krémem.