Postup přípravy receptu Telecí polévka s vaječnou omeletou:
Do hrnce s vodou dáme maso, rozkrojenou cibuli, česnek, polovinu na plátky nakrájené mrkve a pórku, nakrájený celer, mletý pepř a nové koření
Vše přivedeme k varu, osolíme a vaříme zvolna asi 90 minut
Vejce rozšleháme s mlékem, kopřivami, pažitkou a solí
Směs nalijeme na pánev s rozpáleným olejem
Když je povrch ještě napůl tekutý, sundáme pánev z ohně, omeletu stočíme, ještě krátce opečeme, necháme vychladnout a potom nakrájíme na plátky
Zbytek mrkve a pórku nakrájíme na tenké nudličky a krátce orestujeme na rozpáleném oleji
Maso vyndáme, obereme z kosti, nakrájíme na menší kousky a dáme do polévkové mísy
Přidáme orestovanou zeleninu, zalijeme vývarem a posypeme nasekanou petrželkou
Nakonec vložíme plátky omelety.