Postup přípravy receptu Telecí řízek plněný pšeničným bulgurem s přílohou pšeničné rýže:
Na širokou pánev dáme olej, zpěníme cibuli, přidáme bulgur, vodu a koření nebo sůl. Za občasného míchání vaříme přikryté cca 10-15 minut, přidáme nakrájenou papriku, petrželku, bazalku a necháme trochu vychladit. Zapékací mísu vytřeme olejem a rovnoměrně rozložíme nakrájené žampiony, cibuli, okořeníme pepřem a vegetou. Plátky masa osolíme, opepříme, složíme na půlku, jednu stranu uzavřeme párátky tak, aby nám vznikla kapsa s jedním otvorem. Telecí plátky naplníme připraveným bulgurem a otvor uzavřeme opět párátkem (nebo sklepneme kladívkem). Naplněné řízky obalíme ve strouhance namáčíme je v rozkvedlaných vajíčkách a klademe na rozpálený olej. Po obou stranách opečeme, ukládáme na vrstvu žampiónů a cibule, zalijeme vývarem (vodou), podle potřeby osolíme. Na povrch dáme plátky másla a z počátku pomalu zapékáme po obou stranách. Dopečeme při vyšší teplotě. Hotové řízky obložíme žampiony a podáváme se pšeničnou rýží politou šťávou z masa.