Postup přípravy receptu Telecí roláda s nádivkou:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Zapékací mísu nebo pekáč vyložíme pečicím papírem. Brambory nakrájíme na čtvrtky, naskládáme je do mísy a pokapeme olejem. Posypeme je nasekanými bylinkami, vložíme do vyhřáté trouby a opečeme dozlatova. Maso omyjeme, osušíme, do hloubky nařízneme a rozložíme na velký plát. Přes fólii ho opatrně naklepeme a po obou stranách osolíme. Housky a šunku nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a přisypeme hrášek. Vejce rozšleháme s mlékem a rozpuštěným máslem, mírně osolíme a směs přelijeme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, promícháme a případně zahustíme hrubou moukou. Nádivku rozetřeme na plát masa, který stročíme do rolády. Převážeme ji provázkem, vložíme do pekáče, podlijeme malým množstvím vody a pečeme asi 50-60 minut. Během pečení roládu obracíme a podléváme vodou. Upečenou roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme studenou vodou, rozšleháme a provaříme. Dochutíme solí a pepřem. Roládu rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.