Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 130 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 24 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí rolky se zeleninovou náplní:
1 bulva fenyklu
| 3 stroužky česneku
| 4 pórky
| 5 lžic olivového oleje
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 kg telecího (z kýty, nařezané na plátky)
| 1 svazek polévkové zeleniny
| 2 lžíce přepuštěného másla
| 4 tenké plátky anglické slaniny
| 250 ml červeného vína
| 2 lžíce vychlazeného másla
Postup přípravy receptu Telecí rolky se zeleninovou náplní:
1. Fenykl očistíme a nahrubo pokrájíme. Polovinu jemně posekáme. Česnek rozmačkáme. Omytý pórek nakrájíme na kolečka. Polovinu pórku rozmixujeme spolu s česnekem, olivovým olejem a fenyklem. Osolíme a opepříme.
2. Telecí plátky potřeme zeleninovou pastou. Zbylý fenykl a kolečka pórku rozdělíme na plátky, sbalíme a převážeme kuchyňskou nití.
3. Předehřejeme troubu na 200 °C. Polévkovou zeleninu očistíme, pokrájíme. Podusíme na rozpuštěném másle, vložíme rolky, obložíme slaninou. Přikryté dusíme v troubě 60 min. Přilijeme 250 ml vody, víno a dusíme odkryté 40 min. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu. Vypečenou šťávu propasírujeme, vmícháme máslové vločky.
Fotky receptu Telecí rolky se zeleninovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!