600 g telecí plece
| 1 cibule
| 2 rajčata
| 1 malá plechovka hrášku
| 60 g šunky
| 4 baklažány
| 1,5 dl bílého vína
| špetka timiánu a majoránky
| 2 bobkové listy
| špetka skořice, pepře a soli
Postup přípravy receptu Telecí s baklažány:
Na malé kostky nakrájené telecí maso a šunku osmažíme na oleji, přidáme lžičku hladké mouky, drobně nakrájenou cibuli a koření a znovu somažíme. Pak přidáme rajčata, víno, sůl a dusíme do měkka. Podle potřeby maso podléváme malým množstvím vody. Téměř k hotvému pokrmu přidáme okapaný hrášek. Omyté baklažány nakrájíme na plátky, osolíme, osmažíme po obou stranách na olejí a urovnáme na talíř. Poté na baklažán urovnáme připravené telecí maso. Vhodná příloha je dušená rýže.
Fotky receptu Telecí s baklažány:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!