Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 105 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí s cibulkami:
1 kg telecího
| 1 kg malých cibulek (šalotek)
| 1 mrkev, nakrájenou na kolečka
| 3 lžíce másla
| 250 ml vinného octa
| 4 oloupaná, pokrájená rajčata
| 4 stroužky česneku, nakrájené
| 2 bobkové listy
| snítku tymián, nejlépe čerstvého
| 120 ml červeného vína,nejlépe řeckého
| 250 ml olivového oleje
| kousek skořice
| sůl a pepř na dochucení
| 200 g fety na ozdobu (nemusí být)
Postup přípravy receptu Telecí s cibulkami:
1. Maso nakrájejte na čtyři silnější plátky a osmahněte na másle. Podlijte vínem, osolte, opepřete, přihoďte mrkev, rajčata, česnek, bobkový list, tymián a skořici.
2. Cibulky oloupejte a vcelku osmahněte na oleji. Přidejte je
k masu, vlijte ocet, a pokud je málo šťávy, pak ještě trochu vody.
3. Na mírném ohni duste přibližně hodinu a půl, dokud není maso tak měkké, až se rozplývá na jazyku. Pokrm můžete ozdobit kousky fety.
Fotky receptu Telecí s cibulkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!