Postup přípravy receptu Telecí s jarní zeleninou :
1. Kedlubny a mrkev oloupeme. Hráškové lusky, lahůdkovou cibuli, bazalku a kerblík očistíme a omyjeme. Kedlubny nakrájíme na plátky, mrkev na kolečka, hrachové lusky přepůlíme. Bazalku a kerblík posekáme.
2. Troubu předehřejeme na 200 °C. V pekáčku rozehřejeme olej a telecí maso na něm ze všech stran opečeme. Poté pečeme asi 15 min. v troubě, vyjmeme a zabalíme do alobalu.
3. Vypečenou šťávu zalijeme 100 ml vývaru a smetanou, přidáme bylinky, osolíme a opepříme.
4. Kedlubny, cibuli, lusky hrášku a mrkev podusíme ve zbývajícím vývaru. Telecí maso nakrájíme na plátky, přeložíme na talíře spolu se zeleninou a přelijeme omáčkou.