Postup přípravy receptu Telecí vývar s knedlíčky:
Všechny suroviny na vývar dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, ochutíme několika kuličkami celého pepře, nového koření a osolíme. Pozvolna vaříme asi dvě hodiny. Během vaření sbíráme pěnu, která se tvoří na vývaru, a připravíme si houbové knedlíčky. Očištěné houby nakrájíme najemno a orestujeme je na oleji. Přendáme je do mísy a necháme vychladnout. Přidáme vejce, strouhanku a petrželku. Podle potřeby ochutíme solí a pepřem. Vypracujeme kompaktní těstíčko, které by nemělo být příliš tuhé. Vývar procedíme a přivedeme k varu. Z houbového těstíčka tvarujeme malé knedlíčky, které vkládáme do vroucího vývaru. Když knedlíčky vyplavou na povrch, jsou vařené. Hotový vývar doplníme nakrájenou vařenou zeleninou a dochutíme solí a pepřem.