Postup přípravy receptu Temperované tygří krevety v sezamovém těstíčku se salátem rukola, fíkovou hořčicí a restovanými fíky na koňaku rémy martin, doplněné želé z portského vína:
Do misky nasypeme hladkou mouku, sezam, bílé víno a zamícháme, vhodíme kostku ledu a rozmícháme, tím vznikne těstíčko. Do rendlíku dáme vodu, želatinu a necháme 2 minuty nabobtnat, poté rozpustíme při vysoké teplotě, přilijeme portské a nalijeme na talíř. Tygří krevety oloupeme, očistíme a osolíme, obalíme v těstíčku a smažíme na pánvičce na oleji až do zlatavého nádechu. Čerstvé fíky nakrájíme na měsíčky, orestujeme na pánvi a zakápneme koňakem. Hotové krevety servírujeme na talíř na rukolu, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme s fíkovou hořčicí, doplníme fíky a kousky želé, můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.