Z garnátů odstraníme hlavičku a skořápku. Po stranách vytvoříme tři řezy - aby se v horkém oleji nezkroutili. Odřízneme špičku ocasu. Ostatní ingredience nakrájíme na přiměřené kousky.
Vejce rozbijeme do misky, přidáme mouku a ledovou vodu, rychle smícháme a necháme vychladit.
Olej zahřejeme na vysokou teplotu. Ingredience postupně obalíme v těstíčku a osmažíme v rozpáleném oleji - začínáme se zeleninou. Pěnu z oleje a opadané kousky těstíčka sbíráme s povrchu oleje pomocí sítka.
Když jsou všechny kousky usmažené, položíme je na ubrousek, aby se vsákl nadbytečný olej.
Naaranžujeme na talíř a podáváme. Pro zpestření chuti doporučujeme japonskou sójovou omáčku nebo omáčku Teriyaki a nastrouhanou a vody zbavenou ředkev.
Fotky receptu Tempura:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!