Postup přípravy receptu Tenký jablečný koláč:
Těsto připravte den předem. Na vále smíchejte mouku, sůl, cukr, vejce a máslo. Těsto zabalte do potravinové fólie, aby nevyschlo, a uložte do lednice. Druhý den z něj vytvarujte co možná největší a nejtenčí kolo. Až se vám to podaří, okraje "začistěte" hezky dokulata. Propíchejte vidličkou.
A nyní začíná tak trochu mravenčí práce. Jablka oloupejte, rozkrojte na poloviny, zbavte jadřinců a nakrájejte na co nejtenčí plátky (půlměsíčky). Od kraje začněte půlměsíčky pokládat přes sebe. Až dokončíte vnější kruh, začněte s prostředním, kdy okraje jablek budou překrývat o pár milimetrů okraje vnějšího kruhu, týž postup zopakujte s menším vnitřním kruhem. Než vložíte koláč do vyhřáté trouby, posypejte cukrem, pak pečte přibližně 10 minut. Koláč je hotov, když je cukr zkaramelizovaný (a těsto propečené). Podávejte teplé. Při slavnostních příležitostech doporučuji podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny...