Použité suroviny receptu Teplé chlebíčky berlínské:
12 ks čtvercových topinek z tmavého chleba
| 300 g sádla
| 250 g šunkového (pařížského) salámu
| 3 ks vajec uvařených natvrdo
| 3 ks syrových vajec
| 1 lžíce na másle osmažených ovesných vloček
| dle chuti: sladká mletá paprika
| dle chuti: petrtrochu zelené žele
| dle chuti: rajský kečup
| dle potřeby: olej na smažení topinek
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Teplé chlebíčky berlínské:
Připravené krajíčky tmavého chleba v rozpáleném oleji dozlatova vysmažíme, důležité je, aby tuk byl náležitě rozpálený a topinky aby v něm plavaly. Salám umeleme na masovém strojku. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme umletý salám a asi 3 minuty ho opékáme. Pak k němu dáme na másle osmažené ovesné vločky, rozkvedlaná osolená vejce, okořeníme mletou paprikou a směs mícháme vařečkou tak dlouho, až vejce ztuhnou. Připravené horké topinky silně potřeme horkou směsí, povrch pokapeme kečupem a ozdobíme plátkem vařeného vejce a zelenou petrželí.
Fotky receptu Teplé chlebíčky berlínské:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!