Použité suroviny receptu Teplé chlebíčky proložené telecím masem:
12 ks oválných krajíčku bílého chleba bez kůrky
| 6 ks tenkých telecích řízků
| 2 ks vajec
| 50 g sardelového másla
| 40 g másla
| 1/4 l mléka
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: strouhanka na obalení
| dle potřeby: olej na vysmažení
Postup přípravy receptu Teplé chlebíčky proložené telecím masem:
Telecí řízky naklepeme, osolíme a v rozpáleném másle je na každé straně asi 2,5 minuty prudce opečeme. Připravené krajíčky chleba potřeme na jedné straně sardelovým máslem a vždy mezi dva potřené krajíčky vložíme jeden orestovaný telecí řízek. Přečnívají-li řízky přes okraj krajíčků, odkrojíme je a pak chlebíčky na chvilku zatížíme. Potom je namočíme na okamžik do mléka, pak do rozšlehaných osolených vajec a nakonec je obalíme ve strouhance. Takto upravené chlebíčky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Horké ihned podáváme.