Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 24.02. 2025
Dnes má svátek Matěj
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Terinka z vepřového masa

fotka Terinka z vepřového masa
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Terinka z vepřového masa:

500 g vepřové krkovičky, nahrubo nasekané nebo namleté  | 350 g vepřových jater, najemno nasekaných nebo umletých  | 1 mrkev, povařená a nakrájená  | 200 g vepřové panenky  | 2 lžíce armagnacu (vinná pálenka)  | 300 g syrového sádla  | 100 ml mléka  | svazek bylinek (tymián, petrželka, yzop, saturejka)  | 2 malé cibulky, jemně nasekané  | čtvrt lžičky směsi čtyř koření (hřebíček, pepř, muškátový oříšek a skořice)  | 2 vejce  |  sůl  |  pepř  |  bobkový list  | Na rosol:  | 1 vepřová nožička  | kousek vepřové kůže  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Terinka z vepřového masa:

K podávání: brusinky podušené na červeném víně s cukrem.

Připravte rosol: nožičku a kůži hodinu a půl povařte v osolené vodě s pepřem, sceďte, nechte vychladnout a pak seberte tuk.
Krkovici a játra promíchejte v míse s mrkví, osolte a opepřete. Navrch položte panenku pokrájenou na proužky velikosti formy, zakapejte armagnacem a dejte na hodinu odležet.
Mléko prohřejte s bylinkami a nechte deset minut stát. Dejte stranou vepřovou panenku a do masové směsi zamíchejte cibuli, vejce a scezené mléko. Osolte a okořeňte.
Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Formu vyložte plátky sádla, naneste polovinu masového základu, položte proužky panenky a zakryjte druhou půlkou směsi. Navrch dejte bobkový list, formu zakryjte a hodinu pečte. Teplotu trouby snižte o dvacet stupňů, formu postavte do pekáče a do poloviny výšky zalijte vroucí vodou. V této vodní lázni pečte ještě hodinu. Slijte tuk, zalijte rozehřátým rosolem a vychlaďte. Podávejte s brusinkami na víně.


Fotky receptu Terinka z vepřového masa:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Terinka z vepřového masa
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !