Vložil: | Madarona |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Terinka z vepřového masa:
500 g vepřové krkovičky, nahrubo nasekané nebo namleté
| 350 g vepřových jater, najemno nasekaných nebo umletých
| 1 mrkev, povařená a nakrájená
| 200 g vepřové panenky
| 2 lžíce armagnacu (vinná pálenka)
| 300 g syrového sádla
| 100 ml mléka
| svazek bylinek (tymián, petrželka, yzop, saturejka)
| 2 malé cibulky, jemně nasekané
| čtvrt lžičky směsi čtyř koření (hřebíček, pepř, muškátový oříšek a skořice)
| 2 vejce
| sůl
| pepř
| bobkový list
| Na rosol:
| 1 vepřová nožička
| kousek vepřové kůže
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Terinka z vepřového masa:
K podávání: brusinky podušené na červeném víně s cukrem.
Připravte rosol: nožičku a kůži hodinu a půl povařte v osolené vodě s pepřem, sceďte, nechte vychladnout a pak seberte tuk.
Krkovici a játra promíchejte v míse s mrkví, osolte a opepřete. Navrch položte panenku pokrájenou na proužky velikosti formy, zakapejte armagnacem a dejte na hodinu odležet.
Mléko prohřejte s bylinkami a nechte deset minut stát. Dejte stranou vepřovou panenku a do masové směsi zamíchejte cibuli, vejce a scezené mléko. Osolte a okořeňte.
Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Formu vyložte plátky sádla, naneste polovinu masového základu, položte proužky panenky a zakryjte druhou půlkou směsi. Navrch dejte bobkový list, formu zakryjte a hodinu pečte. Teplotu trouby snižte o dvacet stupňů, formu postavte do pekáče a do poloviny výšky zalijte vroucí vodou. V této vodní lázni pečte ještě hodinu. Slijte tuk, zalijte rozehřátým rosolem a vychlaďte. Podávejte s brusinkami na víně.
Fotky receptu Terinka z vepřového masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!